Partner login

Mitt arbeid i høyden: Hasse Flogård

Wibe Ladders - Norge

Hasse Flogård har arbeidet med industriell metallisolasjon i 16 år og nylig startet sitt eget selskap. Jobben innebærer arbeid med isolasjon, fabrikering og innstallasjon av metallplater - og utføres alltid i høyden. Dette stiller høye krav til at utstyret er kvalifisert og trygt å bruke.

Å jobbe med industriell metallisolasjon er en tøff jobb som innebærer mye bæring. Hasse sørger for å holde seg i form ved å sykle på terrengsykkel og gå turer på fritiden. Siden han jobber i høyden hver dag stiller han høye krav til utstyret han bruker, spesielt stiger.

"jeg bruker stigen hver dag og det er mitt viktigste sikkerhetsutstyr. Utstyret varierer ut fra jobben som skal utføres, men bruker jeg stige og lift."

Hasse syntes ikke at det er vanskelig å arbeide i høyden, men innrømmer at det innebærer mye bæring av materialer opp og ned stigen. Han er ikke redd høyder, men har stor respekt for det.

"Når du jobber 50 meter over bakken tar det litt tid før man blir vant til det. Da må du ta det rolig og stole på utstyret og materialet. Derfor er mitt beste tips til de som syntes det er utfordrene å jobbe i høyder; sørg for at du har riktig utstyr og ikke tar noen risikoer."

Utenom stige anbefaler han sikkerhetssele dersom det trengs - og alltid bruke bra sikkerhetsutstyr. Det kan også være lurt å ta et kurs eller to om hvordan arbeide sikkert i høyden.

"Jeg har fullført flere kurs i hvordan bruke sikkerhetsutstyr; sikkerhetssele, lift og stillas. Jeg har også fullført et kurs i sikre lifter."

Hasse har mange minner koblet til sine 16 år med arbeid i høyden. I følge han er den fineste utsikten fra det høyeste tårnet i St1 raffineri i Gøteborg.

"Tårnene er over 60 meter høye og du kan se hele kanalen i Gøteborg der."

Hans tøffeste arbeidsrelatert minne var på vannet. Han jobbet ombord et RoRo skip som seilte mellom Gøteborg og Edinburg i stormen Gudrun i 2005.

"Jeg var ombord i fem uker og på den tiden traff stormen Gudrun den nordlige delen av Europa. Jeg jobbet 12-timers skift og når bølgene traff ti-meters merket føltes det som å være på innsiden av en tørketrommel."

5 fakta

Navn: Hasse Flogård
Yrke: Industriell metallisolasjon.
År i bransjen: 16
Arbeidshøyde over bakken: Ca 30 meter
Verktøy/utstyr du alltid har med: Jeg går ikke noe sted uten Talmeter

Johanna Flyckt Gashi

For to år siden forlot Johanna Flyckt Gashi jobben som interiørstylist, og begynte jobbe som innkjøper for det svenske merket Svanefors.

Møt interiørstylist Johanna Flyckt Gashi

Johan Hugoh

Johan Huoh har jobbet med elektrisitet i 14 år, både som teknikker og planlegger hos Härryda Energi i Sverige.

Møt strømledning-planlegger Johan Hugoh

Anders Höberg

Anders Höberg har jobbet som konstruksjonssveiser i 16 år. Når vi møter han jobber han med å innstallere stålkonstruksjoner på et stort hus utenfor Gøteborg i Sverige.

Møt konstruksjonssveiser Anders Höberg

Spør oss