Partner login

Mitt arbeid i høyden: Johan Hugoh

Wibe Ladders - Norge

Johan Hugoh har jobbet med elektrisitet i 14 år, både som strømkabel teknikker og strømkabel planlegger hos Härryda Energi i Sverige. Arbeid med luftlinjer og overføringsstasjoner innebærer mye arbeid i høyden, i noen tilfeller opp mot 80 meter over bakken.

Som strømkabel planlegger hos Härryda Energi, planlegger og forbreder Johan serviceforbindelser og interne prosjekter. Han er også i beredskap som strømkabel teknikker, det betyr en elektriker som vedlikeholder og reparerer signalbokser, overføringsstasjoner og ledningsnett, både i luften og på bakken.

“Jeg jobber i høyden en gang i løpet av hver måned og jeg er utdannet for å redde personer i nød fra forsyningsstolper. Når vi er ute i nødssituasjoner er vi alltid to."

Johan har ingen problemer med å jobbe i høyden. Han syntes det ikke er noe mer komplisert enn på bakken, så lenge sikkerhetsutstyret blir brukt og man holder godt på verktøyet, slik at man ikke må klatre mer enn nødvendig."

"Det blir fort litt vanskeligere om du mister noe, men bortsett fra det har jeg ingen problemer med å jobbe i høyden."

Vær og vind, derimot, er to faktorer som gjør det noe mer utfordrene å arbeide i høyden enn på bakken.

“Jobber man på bakken kan man alltid sette opp telt rundt arbeidsplassen. Jobber man i høyden kommer man seg ikke unna været."

Hans beste tips for å arbeide sikkert i høyden er å forsikre seg om at sikkerhetsutstyret er komplett og brukes riktig. Han har ikke høydeskrekk selv, men tror at det hjelper jobbe i høyden under kontrollerte former for å komme over skrekken. Det viktigste utstyret Johan tar meg seg på arbeid i høyden er sikkerhetsselen og spesielle klatresko.

"Uten dem kan jeg ikke klatre."

Jobben som har gitt den beste utsikten så langt er Solsten kraftstasjon, hvor tårne er nesten 80 meter høye.

"Du kan se hele Gøteborg og Lansvetter derfra."

5 fakta

Navn: Johan Hugoh
Yrke: Strømledning planlegger og tidligere teknikker
År i bransjen: 14
Arbeidshøyde over bakken: ca. 75 meter
Verktøy/utstyr du alltid har med deg: Skiftenøkkel

Anders Höberg

Anders Höberg har jobbet som konstruksjonssveiser i 16 år. Når vi møter han jobber han med å innstallere stålkonstruksjoner på et stort hus utenfor Gøteborg i Sverige.

Møt konstruksjonssveiser Anders Höberg

Johanna Flyckt Gashi

For to år siden forlot Johanna Flyckt Gashi jobben som interiørstylist, og begynte jobbe som innkjøper for det svenske merket Svanefors.

Møt interiørstylist Johanna Flyckt Gashi

Spør oss