Partner login

Mitt arbeid i høyden: Johanna Flyckt Gashi

Wibe Ladders - Norge

For to år siden forlot Johanna Flyckt Gashi jobben som interiørstylist, og begynte å arbeide for det svenske varemerket Svanefors. I tillegg til å kjøpe stoff, tepper, gardiner og putetrekk, bygger hun også messestander og utstillinger. Mange av oppgavene krever bruk av stige.

Johanna har en solid bakgrunn som interiørstylist og har jobbet for mange ulike svenske varemerker; Ellos, Hemtex og IKEA for å nevne noen. Hun har også arbeidet for mange store interiørmagasiner i Sverige. De siste to årene har hun jobbet som innkjøper for Svanefors. I tillegg til innkjøp av alt fra stoff til pyntegjenstander, designer og bygger Svanefors messestander, utstillinger og fungerer som interiørstylist på fotoshoots.

“Vi deltar på fire messer hvert år, bygger to utstillinger og tar bilder til katalogen to ganger i året. Da jobber jeg i høyden. Det er veldig gøy å bygge messestander og det er alltid god stemning på messene. Alle er engasjerte, og du må jobbe som gal fra tidlig morgen til sent på kveld før messen åpner. Jeg møter alltid mange hyggelige mennesker og alle er veldig hjelpsomme, låner bort det du trenger; som en kopp kaffe eller en stige."

Johanna mener det går fint å arbeide i høyden så lenge hun har en stødig og god stige. Hun innrømmer å ha litt høydeskrekk, men deler et enkelt og effektivt tips.

"Det beste er å unngå å se ned"

Når det gjelder sikkerhet, er hennes beste råd å velge gode sko, som har godt grep, bruk en stødig stige og sikre at stigen er plassert på flatt underlag. Det er også stigen hun mener er hennes viktigste utstyr ved arbeid i høyden.

"Du må bruke en stige som er både robust og stødig."

Johanna har aldri blitt skadet ved arbeid i høyden, hvert fall ikke fra fall. En gang finn hun kink i ryggen da hun hang opp gardiner i et tak. Der stod hun, fanget på toppen av stigen.

“Det var ingen der som kunne hjelpe meg. Heldigvis var sønnen min i byen og jeg ringte han slik at han kunne hjelpe meg ned."

5 fakta

Johanna har 14 000 følgere på instagram, @johannas3. Følgerne hennes får må innblikk fra jobben og privat.

Navn: Johanna Flyckt Gashi.
Yrke: Innkjøper.
År i bransjen: 2 år som innkjøper, før det har hun 12 år som interiørstylist.
Arbeid i høyden: Minst 1 meter.
Verktøy/utstyr du alltid har med deg: Hammer og skrutrekker.

Johan Hugoh

Johan Huoh har jobbet med elektrisitet i 14 år, både som teknikker og planlegger hos Härryda Energi i Sverige.

Møt strømledning-planlegger Johan Hugoh

Anders Höberg

Anders Höberg har jobbet som konstruksjonssveiser i 16 år. Når vi møter han jobber han med å innstallere stålkonstruksjoner på et stort hus utenfor Gøteborg i Sverige.

Møt konstruksjonssveiser Anders Höberg

Spør oss