Partner login

Økt sikkerhet i hvert trinn

Wibe Ladders - Norge

Sikkerheten til brukerne er alltid i fokus for stigeprodusenten Wibe Ladders, som nå har oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden EN 131.

PROF+ DET SIKRESTE VALGET

Anliggende stiger i PROF+ serien har både sikkerhetsben og forlengelsesben for enkel nivåutjevning. Dette forenkler bruken på ujevne overflater og forhindrer stigen fra å velte til siden eller skli ut fra bunnen. Stigen er tilpasset for tøffe arbeidsmiljøer. Den sterke BOX-profilen gjør stigen stabil men samtidig enkel å bære. Stigen finnes som enkelstige, 2-delt og 3-delt skyvestige i lengder fra 3 til 10 meter.

“Vi er stolte av å kunne tilby profesjonelle håndverkere de tryggeste og mest brukervennlige anliggende stigene på markedet. En anliggende stige i PROF+ kategorien er en utrolig sikker og praktisk stige å jobbe i,” sier Jesper Östergren, Product Manager i Wibe Ladders.

STIGEFOT SOM STANDARD TILBEHØR

Stigefot kommer nå som standard tilbehør på alle anliggende stiger som er lengre enn 3 meter i BASE og PROF-kategoriene. I tillegg kan også de anliggende stigene i PROF-kategorien kompletteres med sikkerhetsutstyr for å kunne samme sikkerhetsnivå som på PROF+ stigene. Anliggende stiger i PROF-kategorien har den samme BOX-profilen som PROF+ og er tilgjengelig som enkeltstige, 2-delt og 3-delt skyvestige i lengdene fra 2 til 10 meter. Alle anliggende skyvestiger har kombinasjonsmulighet som gjør at de kan bli brukt som frittstående stiger.

“Sikkerhet i hvert trinn for brukeren er det viktigste aspektet når vi utvikler nye produkter fra Wibe Ladders. Dersom du ikke har tilgang til stillas, så er en anliggende stige utstyrt med riktig sikkerhetsutstyr det beste alternativet for å jobbe både effektivt og sikkert i høyden,” avslutter Jesper Östergren.

NYE REGLER FOR ARBEID I HØYDEN

De vanligste ulykkene fra arbeid i anliggende stiger skyldes enten at stigen velter til siden eller at bunnen sklir ut fra veggen. I henhold til Arbeidstilsynets produsentforskriften § 4-1 står det at stillaser, stiger og midlertidig utstyr for tilkomst og utførelse av arbeid på tak og fasader med tilhørende komponenter skal oppfylle de tekniske kravene i relevante NS-EN standarder eller ha tilsvarende sikkerhetsnivå.

Publisert 15 desember 2020.

Spør oss