Partner login

Wibe Ladders - et bra arbeidsmiljøvalg

Wibe Ladders - Norge

Fra 5 mai 2011 er utvalgte bukker og stiger fra Wibe Ladders utstyrt med en "Bra arbidsmiljøvalg" etikett. Det er resultatet av et samarbeid med Skanska Sverige AS og Ahlsell med målsetting om å øke brukersikkerheten på bukker, stiger og stillas.

Våren 2010 startet Skanska Sverige AB og Ahlsell et prosjekt, der målet vaa å tilby produkter som skulle bidra til å sikre arbeidsmiljøet, og over tid å avskaffe "farlige" produkter fra byggeplassene. Wibe Ladders ble innvolvert i prosjektet som den ledende leverandør av stiger og arbeidsbukker, og de tre partene har valgt ut en rekke produkter som overholder alle krav.

"Vi fokuserer på sikkerhet ved å levere pålitlige produkter og vise våre kunder hvordan produktene brukes riktig. I prosjektet, hvor vi samarbeidet med Skanska Sverige AB, fant vi en mulighet for å øke bevisstheten om sikkerhet til en større gruppe i bransjen og samtidig bygge fundamentet for den neste generasjon stiger," sier Robert Agerskog, produktsjef hos Wibe Ladders.

I Sverige er det ca. 700 fallulykker årlig, som hver resulterer i gennomsnittlig 50 sykefraværdsdager. Statistikken viser også at det hvert år er et par dødsulykker med stiger i Sverige.

"Å bidra til en forbedret sikkerhet er en viktig del av vår rolle som leverandør av arbeidsbukker og stiger. Felles standarder for alle entrepenører, og forhåpentligvis snart i hele byggebransjen, vil gjøre det enklere for underleverandørene" sier Robert Agerskog.

Skanska Sverige AB og Ahlsell har informert nasjonale entreprenører om prosjektet med ønske om å skape en felles visjon for bransjen. Det har vært stor interesse for prosjektet og flere firmaer har allerede svart at de vil følge utvelgelseskriteriene, forankre det i deres organisasjon og spre informasjonen. Alle produkter som oppfyller standardene er presenteret i en online katalog på denne adressen: http://np.netpublicator.com/netpublication/n45377677.

"Alle produkter med etiketten "Godt Arbejdsmiljø" overholder de lovgivningsmessige krav og EU-retningslinjer mm. Hvert produkt er resultatet av mange års kunnskap, erfaring og produktutvikling noe som leder til den aller beste kvalitet og sikkerhet i henhold til dagens standard," sier Robert Agerskog.

For ytterligere informasion, vennligst kontakt Meyla Sylvestog Enerly, Sales Manager Tools & Ladders Hultafors Group Norge, tlf. 41 52 02 71 eller e-mail: :

Publisert 06 november 2012.

Spør oss