Jobben min i høyden: Johanna Flyckt Gashi

For to år siden forlot Johanna Flyckt Gashi jobben som interiørstylist og begynte å jobbe som innkjøper for det svenske varemerket Svanefors. I tillegg til å kjøpe inn tekstiler, gardiner, tepper og putetrekk lager hun også presentasjoner til utstillinger og showrom. Mange av arbeidsoppgavene krever at hun må opp i stige.

Jobben min i høyden – Johanna Flyckt GashiJobben min i høyden – Johanna Flyckt Gashi

Johanna har en solid bakgrunn som interiørstylist og har jobbet for mange svenske varemerker opp gjennom årene: Ellos, Hemtex og IKEA – for å nevne noen. Hun har også jobbet for mange av de store interiørbladene i Sverige. De siste to årene har hun jobbet som innkjøper i Svanefors. I tillegg til å kjøpe inn alt fra stoff til pyntegjenstander for interiørdesign, designer og lager hun også Svanefors sine presentasjoner til utstillinger, lager showrom og fungerer som interiørstylist under fotograferinger.

"Vi deltar på fire show hvert år, arrangerer to showrom og tar bilder til katalogen to ganger i året. Det er da jeg arbeider i høyden. Alle presentasjoner er veldig morsomme å lage, og det er alltid god stemning i utstillingshallen. Alle er oppglødde, og du jobber som en gal fra tidlig morgen til sen kveld før showet åpner. Jeg møter alltid mange morsomme og glade mennesker, og alle er veldig hjelpsomme og låner meg ting jeg trenger, som en kopp kaffe eller en stige."

"Du bør bruke stiger som både er robuste og stødige"

Johanna synes det er greit å jobbe i høyden, så lenge hun har en stødig og god stige. Hun innrømmer at hun har litt høydeskrekk, men deler et enkelt, men effektivt tips mot dette.

"Det hjelper å unngå å se ned"

Når det gjelder sikkerhet, er de beste rådene hennes å velge gode sko som gir godt grep, bruke en stødig stige og sørge for at stigen er plassert på ett flatt underlag. Det er også stigen hun mener er det viktigste utstyret når hun arbeider i høyden.

"Du bør bruke stiger som både er robuste og stødige"

Johanna har aldri skadet seg selv ved arbeid i høyden, i alle fall ikke ved å falle. En gang fikk hun kink i ryggen mens hun hengte opp gardiner i taket. Der stod hun, fanget øverst oppe i en stige.

"Det var ingen der som kunne hjelpe meg. Heldigvis var ikke sønnen min langt unna, så jeg kunne ringe ham og be ham om å komme og hjelpe meg ned."

Jobben min i høyden – Johanna Flyckt Gashi

Om

Navn: Johanna Flyckt Gashi

Yrke: Innkjøper

Antall år i bransjen: 2 år som innkjøper, før det 12 år som interiørstylist

Arbeidshøyde over bakken: Ca. 1 meter

Verktøy/utstyr du alltid har med deg: Hammer og skrutrekker

Instagram: @johannas3